Acrylaat

4outside kunststofelementen van acrylaat

Acrylaat (PMMA) is een hoogtransparante kunststof die beter licht doorlaat dan glas. Het is wel 25 maal sterker dan glas en bijna de helft lichter. Acrylaat is geluiddempend, goed slag- en krasvast en zowel goed bestand tegen weersinvloeden als uv-bestendig. Bovendien behoudt acrylaat zijn fysische eigenschappen bij temperaturen van -40ºC (geëxtrudeerd) tot + 80ºC. Dit alles maakt acrylaat uitstekend geschikt voor geluidsschermen en andere buitentoepassingen die om grote sterkte bij een hoge lichtdoorlatendheid vragen.

Gemakkelijk te bewerken, lage productiekosten

4outside levert kunststofelementen van gegoten (GS) en geëxtrudeerd (XT) acrylaat. Door extrusie verkregen acrylaat kan in grotere partijen aangemaakt worden, wat het product wat goedkoper maakt dan gegoten acrylaat. Bovendien maakt het extrusieproces het mogelijk om elementen in elke gewenste lengte op maat te laten maken. Dat beperkt de plaatsingskosten als voor de effectiviteit een extra hoog geluidsscherm geconstrueerd moet worden. Acrylaat is gemakkelijk te bewerken, waardoor de productiekosten laag kunnen blijven. Eveneens kostenbesparend zijn de lange levensduur en het feit dat acrylaat vrijwel onderhoudsvrij is.

Ruimtelijke beleving

Waar u geluidsschermen met deze kunststofelementen samenstelt zorgt de helderheid van acrylaat in combinatie met elementaire kleuren voor een unieke ruimtelijke beleving. Dit effect kan nog versterkt worden door gebruik te maken van design-acrylaat met licht graveerwerk of reliëf. Op deze manier kan voor iedere locatie een passende en unieke oplossing worden ontworpen.

4outside kunststofelementen van acrylaat ziet u terug als geluidsscherm langs snelwegen, industriecomplexen en ontsluitingswegen van woonwijken, op viaducten en fly-overs en als balustrade bij bruggen.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over duurzame en innovatieve geluidsschermen die perfect in hun omgeving passen? Neem contact op met 4outside, bel +31(0)167 562 852 en vraag naar Jacco Langenberg.

Translate