Beton

Geluidsabsorptie en geluidsreflectie met houtvezelbeton

De betonsystemen van 4outside kunnen geluidsreflecterend of geluidsabsorberend worden uitgevoerd. Deze systemen zijn toepasbaar als geluidsschermen en te gebruiken als gevelisolatie. De betonsystemen van 4outside zijn samengesteld uit panelen van gewapend beton met daarop aan één of beide zijden een laag houtvezelbeton.

Eigenschappen van houtvezelbeton

De ‘holle’ ruimten die in het beton ontstaan op de plaats waar de houtvezels zich bevinden, zorgen voor de absorptie van het geluid. Het oppervlak van de panelen reflecteert een deel van de geluidsgolven die een scherm raken. Houtvezelbeton heeft nog een aantal andere aantrekkelijke eigenschappen, want naast uitstekend geluidsabsorberend en -reflecterend is het brandwerend, slagvast en uitstekend bestand tegen alle weersinvloeden. Daardoor is het ook weinig gevoelig voor de aangroei van mossen en algen, wat veel scheelt in het onderhoud van de geluidsschermen. Ook is het niet geliefd bij graffitispuiters, omdat ze er niet mooi strak op kunnen werken door de relatief open structuur van het materiaal. De betonsystemen van 4outside zijn dus onderhoudsarm en bovendien eenvoudig te plaatsen. Daarnaast bieden de betonsystemen van 4outside een grote vrijheid in ontwerp en constructie.

Levensduur en duurzaamheid

De houtvezelbetonsystemen van 4outside hebben een solide kern met een fraai afgewerkte, absorberende buitenlaag die voor de vereiste geluidsreductie zorgt. Houtvezelbetonsystemen van 4outside hebben een minimale levensduur van 40 jaar, dat wil zeggen dat noch de effectiviteit, noch de uitstraling van de geluidsschermen merkbaar verminderen. Ook het milieu wordt minimaal belast, want houtvezelbeton is geheel recyclebaar en het wordt duurzaam geproduceerd.

Toepassingsmogelijkheden

De betonnen geluidsschermen en gevelsystemen van 4outside bieden ontwerpers een ruime keuze in vormen en kleuren waarmee zij tot innovatieve oplossingen voor geluidsbeperking rond wegen, industrie- en woonlocaties, natuurgebieden en andere kwetsbare plekken kunnen komen. Geluidsbeperkende systemen van houtvezelbeton passen daarom gemakkelijk in de suburbane omgeving waarin ze meestal worden toegepast. Dat daarvoor niet slechts architectonische inventiviteit nodig is, maar ook gezamenlijke engineering en samenwerking met alle belanghebbende partijen, spreekt voor 4outside vanzelf.

Enkelzijdig en dubbelzijdig

Voor veel infrastructurele toepassingen is het nodig dat niet alleen aan de bronzijde van een geluidsscherm een absorberende laag wordt aangebracht, maar ook aan de schaduwzijde. Daarom zijn de houtvezelbetonsystemen van 4outside zowel in enkelzijdige als in dubbelzijdige uitvoering leverbaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de duurzame, onderhoudsvrije en snel te plaatsen houtvezelbetonsystemen van 4outside? Neem dan contact op met Jacco Langenberg en bel +31(0)167 562 852.

Translate