Polycarbonaat (PC)

Geluidsschermen van polycarbonaat (PC)

Als geluidsreductie hand in hand moet gaan met optimaal doorzicht van het geplaatste geluidsscherm, dan komt polycarbonaat zeker in aanmerking. Want de polycarbonaat geluidspanelen van 4outside bieden een helder uitzicht op de omgeving, zonder in te leveren op het stuk van geluidsbeperking.

Veilig en vormvast

Polycarbonaat is ongeveer 250 maal sterker dan glas en heeft een veel lager gewicht. Polycarbonaat heeft een dichtheid van 1200 kg/m3 tegenover glas 2500 kg/m3. Ondanks het geringe gewicht van polycarbonaat is het materiaal goed slagvast dankzij de grote hardheid. Dat maakt polycarbonaat speciaal geschikt voor plekken die kwetsbaar zijn voor beschadigingen, bijvoorbeeld door steenslag. Kraswerend polycarbonaat is vrijwel even krasbestendig als glas en wordt ook daarom veel gebruikt op vandalismegevoelige locaties. Het gebruik van polycarbonaat is extra veilig doordat het zelfdovend/vlamvertragend is, en dus niet spontaan ontbrandt, bijvoorbeeld door vonken van passerende treinen.
Polycarbonaat is goed bestand tegen lage temperaturen en behoudt zijn fysische eigenschappen tot -30 °C, wat vergelijkbaar is met acrylaat. Maar polycarbonaat is veel beter bestand tegen hogere temperaturen en is in het hele temperatuurtraject vormvast en kruipvast.

Functioneel en kleurrijk

Met de polycarbonaat panelen van 4outside is een geluidsreductie van ongeveer 32 dB(A) te realiseren, 6 dB(A) geluidsabsorptie en 26 dB(A) geluidsisolatie, afhankelijk van de dikte van het materiaal en de gekozen opstelling. De polycarbonaat panelen van 4outside kunnen in alle kleuren worden uitgevoerd of van een print worden voorzien. Dat biedt u als ontwerper geweldige mogelijkheden om een afwisselende en opvallende, eigentijdse voorziening neer te zetten.

Handling

Toename van de verkeersdrukte leidt tot toenemende geluidsoverlast. Dus de behoefte aan meer geluidsreductie leidt in veel gevallen tot de beslissing om hogere geluidsschermen te bouwen. Toepassing van polycarbonaat geluidsschermen van 4outside heeft in die gevallen een voordeel ten opzichte van het gebruik van glazen schermen omdat ze door hun lagere gewicht beter te handlen zijn dan glazen panelen. Ook kunnen de schermen even solide worden uitgevoerd, met dezelfde robuuste uitstraling maar veel minder zwaar.

Toepassingen van polycarbonaat geluidsschermen

De transparante geluidsschermen van 4outside vindt u langs ontsluitingswegen van woonwijken en snelwegen, langs spoorbanen, industriecomplexen en op bruggen en viaducten.

Zoekt u naar een mogelijkheid om de vereiste functionaliteit te combineren met een aantrekkelijk ontwerp, dan komt de toepassing van 4outside polycarbonaat geluidsschermen zeker in aanmerking.

Meer weten?

Neem contact op met 4outside en bel +31(0)167 562 852, Jacco Langenberg.

Translate